T

Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

Υπηρεσίες συμβουλευτικής στην εκπαίδευση, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη σταδιοδρομία.

Γιατί τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού είναι σημαντικά?

Εκπαίδευση

Προσφέρουν συστηματική και εξειδικευμένη υποστήριξη σε οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί να εξερευνήσει σε βάθος τις γνώσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του. Η επιλογή του κατάλληλου μεταπτυχιακού προγράμματος είναι συνήθως μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για τους περισσότερους υποψηφίους. Κι αυτό γιατί, ενώ υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων στα οποία φαινομενικά θα μας «άρεσε» να ειδικευτούμε, δεν έχουμε πάντα την πλήρη εικόνα των απαιτήσεών τους, του περιεχομένου της ύλης, αλλά και των επαγγελματικών προσόντων με τα οποία θα μας εφοδιάσουν για την αγορά εργασίας.

Σταδιοδρομία

Η ανεργία, η έλλειψη δημιουργικότητας, η μηχανοποίηση, ο ελλιπής επαγγελματικός προσανατολισμός είναι οι βασικοί λόγοι που κάνουν τους νέους, αλλά και τους ενήλικες, σε πιο προχωρημένα στάδια της καριέρας τους, να νιώθουν απογοήτευση από τη σχολή ή το επάγγελμα που έχουν επιλέξει. Η «γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση», όταν είναι ο μοναδικός γνώμονας επιλογής επαγγέλματος, έχει επιβλαβή αποτελέσματα στην ψυχοσυναισθηματική μας υγεία και δυναμιτίζει σε βάθος χρόνου την παραγωγικότητα και το αίσθημα ηθικής ικανοποίησης στη ζωή μας. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός λειτουργεί όχι μόνο προληπτικά, αλλά και επανορθωτικά, βοηθώντας μας να βρούμε διεξόδους και εναλλακτικές κατευθύνσεις που δεν είχαμε σκεφτεί νωρίτερα.

Τα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρουμε

Σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΠΡΟΟΔΟΣ, προσφέρουμε  εξειδικευμένα τεστ όλων των σχολικών βαθμίδων (δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου),  για σπουδές, μεταπτυχιακό, τεστ για εταιρίες, οργανισμούς και συμβούλους HR.

Τα τεστ μας

Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (Γενικού και ΕΠΑΛ) που θέλουν να επιλέξουν Ομάδα Προσανατολισμού ή Ειδικότητα.
 • Σε μαθητές της Γ’ Λυκείου που θέλουν να φοιτήσουν σε κάποια ανώτατη σχολή και να συμπληρώσουν ανάλογα το μηχανογραφικό τους δελτίο.
 • Σε εν ενεργεία φοιτητές που επιθυμούν να αλλάξουν σχολή ή να βρουν το κατάλληλο μεταπτυχιακό για την ειδίκευσή τους.
 • Σε ενήλικεςπου επιθυμούν να επαναπροσδιορίσουν την καριέρα τους.

Ποιους παράγοντες αξιολογεί:

 • Το εύρος των αριθμητικών, γλωσσικών, μηχανικών και διαγραμματικών ικανοτήτων που διαθέτει (Κλίμακα CAPS).
 • Τους τύπους προσωπικότητας στους οποίους ανήκει: Πρακτικός, Διερευνητικός, Καλλιτεχνικός, Κοινωνικός, Επιχειρηματικός, Συμβατικός (Κλίμακα RIASEC).
 • Το  βαθμό αυτοεκτίμησης που έχει μέσα στα περιβάλλοντα που ζει και κινείται (σχολείο, οικογένεια, κοινωνικός περίγυρος).
 • Το πώς επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων στη ζωή του (εξωτερικός ή εσωτερικός προσανατολισμός ελέγχου).

Τεστ για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Η επιλογή του κατάλληλου μεταπτυχιακού προγράμματος είναι συνήθως μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για τους περισσότερους υποψηφίους. Κι αυτό γιατί, ενώ υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιστημονικών αντικειμένων στα οποία φαινομενικά θα μας «άρεσε» να ειδικευτούμε, δεν έχουμε πάντα την πλήρη εικόνα των απαιτήσεών τους, του περιεχομένου της ύλης, αλλά και των επαγγελματικών προσόντων με τα οποία θα μας εφοδιάσουν για την αγορά εργασίας. Συνήθη ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

 1. Με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξω μεταπτυχιακό; Ποιες «παγίδες» να αποφύγω;
 2. Πόσο διαρκεί ένα μεταπτυχιακό; Τι διαφορά έχουν τα διετή από τα μονοετή προγράμματα;
 3. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής για να με πάρουν;
 4. Πόσο κοστίζει ένα μεταπτυχιακό; Πώς μπορώ να βρω παράλληλη χρηματοδότηση ή part time απασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών μου;
 5. Υπάρχουν υποτροφίες που μπορώ να διεκδικήσω και με ποιες προϋποθέσεις;
 6. Τι επαγγελματικές προοπτικές μου προσφέρει κάθε πρόγραμμα ειδίκευσης;

Test "μαθε πως να διαβαζεισ"

Ελάτε να βρούμε τρόπους έτσι ώστε το παιδί σας να διαχειρίζεται καλύτερα τον χρόνο του και να διαβάζει σωστά.

Το τεστ ”Μάθε πως να διαβάζεις” βοηθά:

Τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να βελτιώσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη μάθηση, να αντιμετωπίσουν ακόμα και τις δυσκολίες των πιο αδύναμων μαθητών, ενώ ταυτόχρονα να μεταδώσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά την οποιαδήποτε γνώση.

Τους μαθητές να αποκτήσουν προσωπικές τεχνικές μελέτης με την αντικατάσταση της έως τωρα εξαντλητικής μελέτης. Ο μαθητής γνωρίζοντας τους μαθησιακούς τύπους και τις μαθησιακές του ικανότητες, τελικά ”μαθαίνει πως να μαθαίνει”.

Test ταλεντων, για μαθητές δημοτικού - γυμνασιου

Τα ευρήματα της συστοιχίας αυτής βοηθούν τους γονείς να γνωρίσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους, να εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους, να διαπιστώσουν τους υποκείμενους μαθησιακούς τους τύπους, να εντοπίσουν τυχόν μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεταδίδεται η γνώση στο παιδί, ώστε να μαθαίνει πιο γρήγορα, και πιο αποτελεσματικά.

 
 
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προεκτ. Βερροιοπούλου, Κως

22420 29027, 694 5959829

contact@instudies.gr