Δεν μπορείτε να διδάξετε στο Διαδίκτυο χωρίς τη σωστή τεχνολογία

Από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020, χιλιάδες εταιρείες EdTech έκαναν ξαφνικά χιλιάδες εκπαιδευτικούς και ιδρύματα να εγγραφούν για να χρησιμοποιήσουν τις πλατφόρμες τους. Σε μια εποχή που τα εστιατόρια και το λιανικό εμπόριο τούβλων και κονιαμάτων έκλειναν σε όλο τον κόσμο, η νέα και καθιερωμένη τεχνολογία γνώρισε μια απροσδόκητη άνοδο στη χρήση της. Ως εκπαιδευτικός, θα γνωρίζετε ότι η διδασκαλία σε μια φυσική τάξη δεν είναι εύκολη και η διδασκαλία στο διαδίκτυο μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερες προκλήσεις. Οι εκπαιδευτές καλούνται να λαμβάνουν σκληρές αποφάσεις καθημερινά για το πώς να προσελκύσουν τους μαθητές τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα αποτύχουν.

Ωστόσο, η διδασκαλία τουλάχιστον μερικώς διαδικτυακά, είναι η μόνη επιλογή που έχουν οι εκπαιδευτικοί για να συνεχίσουν τη διδασκαλία. Μετά την πανδημία, τα πλήρως διαδικτυακά μαθήματα και η υβριδική μάθηση μπορεί να γίνουν ο ακρογωνιαίος λίθος της εκπαίδευσης. Λόγω της συνεχούς καμπύλης μάθησης και του αγώνα για να κρατηθούν οι μαθητές αφοσιωμένοι, αυτή η πραγματικότητα για πολλούς επαγγελματίες εκπαιδευτικούς είναι αναπόφευκτη.

Ευτυχώς, οι εξελίξεις στην εκπαίδευση στην τεχνολογία, την τελευταία δεκαετία μείωσαν το βάρος που επιβαρύνει τους απομακρυσμένους εκπαιδευτικούς. Το κλειδί για την επιτυχή παράδοση συναρπαστικών μαθημάτων είναι να βρείτε τη σωστή τεχνολογία που ταιριάζει με τα συστήματα και τις διαδικασίες σας.

Παρακάτω, είναι οι 3 κατηγορίες τεχνολογίας που πρέπει να λάβετε υπόψη, τουλάχιστον αυτές.

  1. Εργαλεία Επικοινωνίας

Όχι μόνο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι αυτή που μπορεί να είναι μοναχική για τους μαθητές, αλλά μπορεί να κάνει τη δουλειά σας να κρατάτε μια τάξη ακόμη πιο προκλητική. Η συζήτηση στην τάξη και οι ομαδικές δραστηριότητες απαιτούν επιπλέον προσπάθεια από μέρους σας. Η ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων επικοινωνίας είναι το κλειδί για τη διατήρηση της δυναμικής της τάξης που έχουν συνηθίσει οι μαθητές σας.

Χρησιμοποιήστε τεχνολογία για να βοηθήσετε τους μαθητές σας να επικοινωνούν μέσω των υπάρχοντων επικοινωνοών που χρησιμοποιούν ήδη.

Email
SMS / μηνύματα κειμένου
Άμεσα μηνύματα / chat
( ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
Εάν έχετε σύγχρονα μαθήματα, μια ισχυρή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης είναι ζωτικής σημασίας. Αλλά, πώς θα επικοινωνήσετε εκτός μαθημάτων που διδάσκονται σε πραγματικό χρόνο; Οι διαδικτυακές συνομιλίες και οι πίνακες συζητήσεων σας επιτρέπουν να συνεχίσετε τη συζήτηση. Θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων για να προσθέσετε μια δυνατότητα ζωντανής συνομιλίας στα μαθήματά σας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας.

Με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορείτε να δημιουργήσετε και να παρακολουθείτε ομάδες συνεργασίας και να διατηρείτε επαφή με τους μαθητές σε ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης.

2. Εργαλεία παρουσίασης και παρουσίαση διαφανειών

Παρόλο που οι παρουσιάσεις του PowerPoint μπορεί να λειτουργούσαν καλά στην τάξη, δεν είναι η πιο ελκυστική μορφή για διαδικτυακή διδασκαλία. Γίνετε δημιουργικοί με τους πόρους των μαθημάτων σας και ανεβάστε τις παρουσιάσεις σας στο επόμενο επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να ενσωματώσετε βίντεο, κουίζ ή ακόμα και παιχνίδια στις διαφάνειές σας και να κάνετε τις παρουσιάσεις σας πιο διαδραστικές και ελκυστικές. Πολλά εργαλεία παρουσίασης συνοδεύονται από έτοιμα πρότυπα παρουσίασης, περιμένοντας να προσθέσετε το περιεχόμενό σας. Και, υπάρχουν αμέτρητες ποιοτικές εκπαιδευτικές πηγές (που θα αγαπήσουν οι μαθητές σας) διαθέσιμες στο διαδίκτυο για να συμπληρώσουν τη διδασκαλία σας.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των περισσότερων από αυτά τα εργαλεία είναι ότι οι παρουσιάσεις που δημιουργείτε μπορούν να προσπελαστούν από οποιαδήποτε συσκευή – μια λειτουργία που αξίζει να εξεταστεί καθώς ορισμένοι μαθητές έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο μέσω smartphone.

3. Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS)

Ένα σύγχρονο LMS είναι ένα κομμάτι τεχνολογίας που δεν πρέπει να χάσετε όταν διδάσκετε στο διαδίκτυο. Είναι ουσιαστικά η εικονική τάξη σας – ένα μέρος όπου μπορείτε να συγκεντρώσετε τον εαυτό σας, τους μαθητές σας και το εκπαιδευτικό υλικό μαζί. Τα περισσότερα LMS διαθέτουν μια σειρά από δυνατότητες που σας βοηθούν να διδάξετε στο διαδίκτυο:

Αποθηκεύστε όλο το διδακτικό σας υλικό σε ένα μέρος όπου οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση με τον δικό τους ρυθμό
Δημοσιεύστε εργασίες και αξιολογήσεις για να δείτε εσείς και οι μαθητές σας την πρόοδό τους
Χρησιμοποιήστε δυνατότητες gamification όπως σημεία, σήματα και επιτεύγματα για να ενθαρρύνετε την αφοσίωση
Ενσωματωθείτε με τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης και δυνατότητες ημερολογίου για απλούστερη παράδοση μαθημάτων
Συλλέξτε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη συμμετοχή των μαθητών με την εκμάθηση αναλυτικών στοιχείων
Εάν θέλετε ένα ψηφιακό περιβάλλον μιας υπηρεσίας για κοινή χρήση αρχείων, επικοινωνία και συνεργασία, ένα σύγχρονο LMS είναι μια λύση που θα θελήσετε να εξετάσετε.

Συμπέρασμα

Με ένα μεγάλο εύρος διαδικτυακών εργαλείων που έχετε στη διάθεσή σας, θυμηθείτε τον χρυσό κανόνα: δεν είναι το πιο δημοφιλές λογισμικό αλλά η σωστή τεχνολογία που ενισχύει τη μαθησιακή εμπειρία των μαθητών σας. Διαφορετικά σχολεία, τάξεις και μαθητές θα έχουν διαφορετικές ανάγκες. Έτσι, όταν ξεκινάτε, μην φοβάστε να ζητήσετε ειλικρινή σχόλια σχετικά με το πώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείτε λειτουργεί για τους μαθητές σας.

Εάν δεν επιλέξετε τίποτα άλλο φέτος, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει για τα σωστά εργαλεία επικοινωνίας, το λογισμικό προβολής παρουσίασης και το σωστό LMS. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών σας θα σας ευχαριστεί.

Πηγή: https://elearningindustry.com/