Ρομποτική για το Δημοτικό - Instudies
348006
page-template-default,page,page-id-348006,eltd-cpt-2.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose - downloaded from themelock.com-ver-3.0.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290, vertical_menu_with_floating,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Ρομποτική για το Δημοτικό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το μάθημα Ρομποτικής για τις τάξεις του δημοτικού παρέχει δημιουργική, πρακτική εμπειρία στην οποία οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή  με την τεχνολογία και τον προγραμματισμό. Προγραμματιστικά εργαλεία, υπολογιστές και ρομπότ κατασκευασμένα από τον μαθητή, σε συνδυασμό με την στήριξη και καθοδήγηση του δασκάλου, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει την φυσική περιέργεια του μαθητή για να μάθει και να ανακαλύψει νέες ιδέες και τεχνολογίες, να συνεργαστεί με άλλους και να χρησιμοποιήσει την κριτική σκέψη του με ένα διασκεδαστικό και παράλληλα ενθουσιώδες τρόπο!

Κατά τα την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα εμπλακούν σε  πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), και θα τα βοηθήσει έτσι ώστε να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Τα τμήματα είναι χωρισμένα ηλικιακά, στις μικρότερες και στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού. Στις μεγαλύτερες τάξεις ο προγραμματισμός γίνεται με γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

Το πρόγραμμα με την γλώσσα Scratch! είναι σχεδιασμένο να παρέχει προχωρημένη γνώση προγραμματισμού στους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, πέραν της εισαγωγής στην ρομποτική. Άμεσα συνδεδεμένο με τους διαγωνισμούς ρομποτικής του WROhellas, διδάσκει στους μαθητές τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και το δομημένο προγραμματισμό.

Γνώσεις που λαμβάνονται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα ρομποτικής:

– Φυσική: Τριβή, Ταχύτητα, Δύναμη, Νόμοι της Μηχανικής

– Τεχνολογία: Περίπλοκες Μηχανές, Αυτόματες Ρομποτικές Κατασκευές

– Μηχανική: Νοητικά Δίπολα – Στατικότητα ή Ευέλικτη Δόμηση, Δύναμη ή Ταχύτητα

– Μαθηματικά: Σύνθετες Αριθμητικές Πράξεις, Αναζήτηση Μοτίβων, Αλγόριθμοι & Απλός Προγραμματισμός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο προγραμματισμός μπορεί να αλλάξει τον κόσμο! Η γνώση προγραμματισμού είναι μεταξύ των βασικών δεξιοτήτων του 21ου αιώνα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Θα εμβαθύνουν σημαντικά τις γνώσεις τους και θα τους διδάξουν δεξιότητες σημαντικές για το μέλλον τους.

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες.

1

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: α, ,β, γ, δ, ε, στ δημοτικού
  • Αριθμός μαθημάτων: 32 μαθήματα
  • Διάρκεια: 90′
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 8-10 μαθητές
2

Σκοπός Προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία, και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων, αλλά και εκμάθηση προγραμματισμού.